עורכי דין רבים מסתמכים על מידע שמספק להם החוקרים הפרטי, לצורך השלמת תיקים וייצוג הלקוחות שלהם. בהתחשב במספר התיקים שבהם בדרך כלל מטפלים עורכי דין, שכירת חוקר פרטי עוזרת להם מבחינות רבות. החוקר הפרטי מעניק לעורך הדין גישה למידע, וחוסך ממנו את הצורך להשקיע בכך זמן ומשאבים אחרים. החוקר הפרטי גם מאפשר לעוה״ד להתמקד בהיבטים המשפטיים של התיק ולהציע ללקוח שלו את הייצוג הטוב ביותר האפשרי.
אם גם אתם זקוקים לשירותיו של חוקר פרטי ותוהים: ׳איך בוחרים חוקר פרטי בצורה הנכונה?׳ הנה 9 טיפים שיסייעו לכם למצוא את החוקר הפרטי המתאים לצרכים שלכם:
- לבדוק אם החוקר מחזיק ברישיון חוקר פרטי, המוענק על ידי ׳האגף לאסדרת מקצועות׳, במשרד המשפטים. לרוב בוגרי תואר בקרימינולוגיה
- לבדוק את סטטוס הרישיון של החוקר הפרטי, האם הוא בתוקף? האם החוקר הפרטי נמצא על תנאי והרישיון שלו מושעה מסיבה כלשהי?
- לקרוא המלצות על החוקר באינטרנט או לבקש המלצות מאנשים. אם חבר או עמית לעבודה המליצו על חוקר פרטי, זה סימן טוב, אבל אל תסתפקו בכך. שאלו את הממליץ שאלות נוספות, כמו:
- האם השתמש בשירותיו של חוקר זה בעבר?
- איך התרשם מהחוקר?
- האם היה קל לעבוד אתו?
- האם החוקר הפרטי הפיק דו״ח מקצועי?
- האם החוקר תקשר היטב במהלך משימת החקירה?
- האם החוקר עמד במחיר שהציע, או חייב את הלקוח בתשלומים נוספים?
- אם אתם יוצרים קשר עם חוקר פרטי והוא לא דורש מכם לחתום על חוזה לביצוע השירותים עבורכם, אל תבחרו בו. הקפידו לבחור בחוקר פרטי שהקדיש זמן, מאמץ וכסף כדי ליצור חוזה משפטי מחייב שבעת הצורך יגן גם עליכם וגם על עצמו.
- הימנעו מחוקר פרטי שגורם לכם לתחושת אי נוחות, שאינו מקשיב או שנראה שאינו מתאים לכם. דברים אלה חשובים פי כמה כאשר החקירה תעמיק, תהיה קשה או תגזול זמן רב יותר, ובמיוחד אם אתם מתכננים להשתמש בשירותי החוקר הפרטי על בסיס קבוע.
- בדקו טקסטים שהחוקר הפרטי כתב (כמו דו״חות, מאמרים או חומרים שיווקיים שהפיק). לפעמים, אפשר לאמוד את כישורי הכתיבה שלו על ידי ביקור באתר האינטרנט או בחשבון המדיה החברתית שלו. אם אתם מחליפים ביניכם מיילים, שימו לאיכות הכתיבה של החוקר. אחרי הכול, אתם לא רוצים דו״ח מרושל מלא שגיאות ועם תשומת לב מועטה לפרטים. זה חשוב מאוד לעורכי דין שרוצים לסמוך על חוקר פרטי שנראה מקצועי ומתקשר היטב באמצעות איכות הכתיבה שלו.
- שכרו חוקר פרטי שמתקשר באופן מעולה. הדבר האחרון שאתם רוצים זה חוקר שייקח את הכסף שלכם אבל לא יענה לכם על האימיילים, על הודעות ה-sms או על שיחות הטלפון שלכם. אתם רוצים חוקר פרטי שייצור איתכם קשר בכול עת כדי לעדכן אתכם, גם אם לא התרחש משהו משמעותי.
- אל תהססו לדבר עם החוקר הפרטי על הרקע שלו. זה יכול להיות מידע חשוב שישפיע על הבחירה שלכם, תלוי בצורך הספציפי שלכם. לא כל חוקר פרטי מנוסה בתחום אכיפת החוק. אם החוקר בעל ניסיון בתחום אכיפת החוק, חפרו לעומק. בדקו אם יש לו שנות ניסיון רבות כשוטר? כבלש? עם זאת, לא כל חוקר פרטי טוב, הוא שוטר לשעבר או בעל ניסיון באכיפת החוק. פשוט בדקו את הרקע שלו והיו מודעים לאופן שבו ניסיון זה מתורגם ליכולת לעזור לצרכים שלכם.
- ולבסוף, שימו לב שפרטי התמחור נכללים בחוזה. לשם כך, הקפידו לדון בעלויות מוקדם יותר, לפני שאתם חותמים על הקו המקווקו.