יש אנשים שמאמינים כי כתובה היא נייר פורמלי בלבד, אבל על-פי החוק בישראל מדובר בהתחייבות חוזית. כלומר, מה שמופיע בכתובה מחייב את הבעל, ובמקרה של גירושין יש סבירות גבוהה שהוא יידרש לשלם לאישה שאיתה התחתן את הסכום שרשום במסמך. בכתבה זו תמצאו מידע רלוונטי לגבי תביעת כתובה והדגשים הספציפיים בהתאם לנסיבות הספציפיות של הגירושין.
גירושין ביוזמת הבעל
כשהתרת קשר הנישואין נעשית ביוזמת הבעל, בסבירות גבוהה הוא יידרש לשלם את הסכום שעליו התחייב במועד החתונה. במשפט העברי ישנן מספר עילות לביטול הכתובה, אבל חשוב להדגיש שנטל ההוכחה מוטל על הגבר. כלומר, הוא זה שצריך לשכנע את בית הדין הרבני שרעייתו התנהלה בניגוד להלכה היהודית. למשל, בגדה בו (גם אם לאחר הפרידה בפועל אם עדיין לא ניתן גט רשמי), מרדה בו (כלומר סירבה לקיים יחסי אישות בלי שתהיה לכך הצדקה), ועוד.
גירושין ביוזמת האישה
כדאי לדעת כי במקרים שבהם האישה פותחת את תיק הגירושין, כלומר מבצעת את הצעד הראשון בדרך לפירוק התא המשפחתי, יהיה לה קשה לתבוע את הכתובה. יש מקרים שבהם גברים מנצלים עובדה זו כדי לגרום לנשים שלהן להימנע מפתיחת תיק גירושין, אולם טוען רבני מנוסה יודע לשכנע את בית הדין הרבני בצדקת תשלום הכתובה גם אם הלקוחה שלו יזמה את הפרידה, ולכן ההמלצה תהיה כן להגיש תביעת כתובה.
אופן חלוקת הרכוש והשפעתו על האפשרות לתבוע את הכתובה
סוגיה נוספת שמשפיעה על האפשרות לקבל את הכתובה היא חלוקת הרכוש. הסיבה לכך היא שאם כחלק מהסדר איזון משאבים הגבר נדרש להעביר סכומי כסף מסוימים לרעייתו, קרוב לוודאי שבית הדין הרבני יראה בתשלום זה מימוש התחייבות הגבר לדאוג לפרנסת רעייתו, כך שהכתובה עצמה מתייתרת למעשה. באופן כללי חלוקת רכוש בגירושין עם ילדים היא סוגיה מורכבת, ולכן כדאי להתייעץ עם מומחה בתחום.
עוד כדאי לדעת כי תביעות כתובה מתבררות אך ורק בבתי דין רבניים, לכן המומחים הם טוענים רבניים. עזרא לוי הוא טוען רבני בעל ניסיון עשיר, ולכן בעל יכולת גם לספק את הייעוץ המדויק ביותר וגם ליישם ביעילות את תוכנית הפעולה הנכונה.