חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי החליף את פקודת פשיטת רגל עת חוקק בשנת 2019 כשהוא שם דגש על השיקום של החייב. גם בהליך פשיטת רגל עורך דין היה צריך לעמוד על המשמר כדי להצליח להביא לכך שזכויות החייב לא יירמסו במסגרת ההליך, וגם היום יש לו תפקיד חשוב בכך שהחייב יעבור את התהליך בצורה הנוחה, הקלה והמהירה ביותר תוך שמירה על זכויותיו. מעבר לכך, למרות שהתהליך קוצר, גם היום חדלות פירעון הוא הליך ארוך שנמשך סה"כ כארבע וחצי שנים וכולל בתוכו כינוס נכסי החייב במטרה להחזיר לנושים את החוב עד כמה שניתן וכן הטלות הגבלות כמו עיכוב יציאה מהארץ, אי אפשרות להחזיק כרטיס אשראי ועוד. לכן כדאי לחייב לבדוק בעזרת עורך דינו את כל האפשרויות שישנן להסדרת החוב.
להגיע להסדר מול כל הנושים: זה אפשרי
אחת האפשרויות שישנה להסדרת חוב כניסה להליך חדלות פירעון ושיקום כלכלי היא הסדר נושים. כאשר מדובר על הסדר נושים חדלות פירעון עדיין יכולה לעמוד על הפרק. ניתן גם להגיש הצעה להסדר נושים לבית המשפט גם לאחר שהוגשה הבקשה למתן צו לפתיחת הליכים לממונה על הליכים חדלות פירעון. ניתן לעשות זאת לפני שהוצא צו פתיחת הליכים אך גם לאחר הוצאתו. כדי לעודד את הניסיון להגיע להסדר נושים ולהעדיפו על פני הליך חדלות פירעון שמכביד גם על המערכת. כך, גם במסגרת הליך זה מקבל החייב הפטר על חלק ניכר מחובותיו וזאת מבלי לעבור את התהליך הארוך שיהיה עליו לעבור במסגרת חדלות פירעון ושיקום כלכלי.
חדלות פירעון: הליך הנוגע הן ליחידים והן לחברות
לא רק אנשים פרטיים יכולים להגיע למצב של חדלות פירעון, מצב בו אינם יכולים לפרוע את כל חובותיהם, אלא גם חברות. כאשר חברה מגיעה למצב של חדלות פירעון, משמעות הדבר היא למעשה פירוק החברה תוך שהיא מקבלת הפטר על חלק מחובותיה. את הבקשה לחדלות פירעון לחברה ופירוקה יכולים להגיש בעלי החברה אך גם אחד הנושים. פירוק חברה הוא הליך מורכב מבחינה משפטית וזאת בשל העובדה שחברה היא ישות משפטית בפני עצמה. בין אם מדובר על יוזמה של נושה ובין אם של בעלי החברה, חשוב שאת התהליך ילווה עורך דין לפירוק חברה, זאת גם אם החברה מפורקת מרצון ולא בשל חדלות פירעון.
עו"ד יצחק בוחניק מתמחה בענייני הוצאה לפועל וחדלות פירעון. הוא גם מלווה חברות בתהליך פירוק מכל סיבה ועושה זאת במקצועיות רבה. מוזמנים ליצור קשר.