מי יכול לערוך הסכם ממון

מי יכול לערוך הסכם ממון
קרדיט תמונה FREEPIK

הסכם ממון הוא הסכם שתפקידו להסדיר את הצורה בה תחולק הרכוש בין בני הזוג במקרה של סיום מערכת היחסים ביניהם וכמו גם, קובע את השיתוף הכלכלי החדש בין השניים. יחד עם האמור, חשוב לציין כי מדובר על הסכם שמטרתו העיקרית הינה להפריד בין הנכסים השיתופיים שצברו השניים יחד עם חלוף השנים, במטרה לקבוע זכויות חדשות באותם נכסים בהתאם לרצונות האישיים של בני הזוג והנסיבות שלהם. כמו כן, חשוב לציין כי בניגוד לדעה הרווחת אשר נוטה להצביע על העובדה כי לא מדובר על הסכם רציני מדי שניתן לעבור עליו באופן עצמאי, ניכר כי המציאות משדרת מצב אחר לחלוטין. הסכם ממון הוא הסכם משמעותי ויש להכיר אותו לעומק ועל כן, במטרה לעשות לכם סדר סביב הנושא, ריכזנו עבורכם במאמר הבא את כל הנתונים החשובים שצריך לקחת בחשבון.

החשיבות מאחורי עריכת הסכם ממון

חוק יחסי ממון בין בני זוג במדינת ישראל קובע את הלכת השיתופית אשר מגדירה באופן ישיר כי כל רכוש שצברו בני הזוג במהלך השנים ייחשב בתור רכוש משותף, רכוש שיש לחלק במקרה של גירושין. חשוב לציין כי מדובר על הסכם שחל גם במקרים בהם רכוש מסוים רשום בצורה בלעדית על שמו של אחד מבני הזוג במערכת היחסים. בעזרת הסכם ממון יוכלו בני הזוג להתנות על החוק במטרה להסדיר את האופן בו יחולק הרכוש ביניהם, בדרך כזו השונה מהסטנדרט בחוק. על כן, יש לציין כי מדובר על חוק משמעותי, במיוחד לאור העובדה כי בכוחו לבצע תיאום ציפיות בין שני הצדדים במערכת היחסים במטרה ליצור וודאות משפטית סביב כל הסובב לעתיד הכלכלי שלהם וכמו גם, מאפשר להיערך למקרים אשר עשויים להתפתח בעתיד ולקבוע פתרונות עבורם מבעוד מועד. כך למעשה, במקרה של גירושין יוכלו בני הזוג להיעזר בהסכם הממון במטרה להקל על ההליך ולמנוע חלוקות ארוכות ומורכבות.

כיצד עורכים הסכם ממון?

כאשר אנו מדברים על  עריכת הסכם ממון, ניכר כי מדובר בפעולה שמומלץ לבצע בליווי עורך דין אמין ומנוסה בתחום, כזה שיוכל ללוות אתכם לאורך ההליך ולוודא שכלל הצרכים האישיים שלכם מקבלים את המענה האופטימלי. כמו כן, זוג אשר מעוניין בקביעת חלוקת הנכסים שהצטברו יחד עם חלוף השנים במקרה של גירושין ואינו מעוניין בביצוע חלוקה שרירותית, על פי החוק במדינת ישראל חלה חובת הסדר באמצעות הסכם יחסי ממון. יחד עם זאת, לא קיימת חובה לעריכת הסכם הממון וניתן לערוך אותו טרם תחילת הנישואים של בני הזוג במסכרת קדם נישואין או לחילופין במהלכם. כמו כן, כאשר מדובר על הסכם שמקדים לנישואי הזוג, מדובר למעשה על הסכם המחייב אישור נוטריון או לחילופין רשם נישואין.

מידע נוסף שיכול לעניין אתכם
באילו מקרים אפשר לבקש ביטול צו קיום צוואה?
כל אדם שחושב שצוואה מסוימת מקפחת את זכויותיו רשאי לפעול...
מה תפקידו של עורך דין דיני משפחה ומתי חשוב לפנות אליו?
מדוע חשוב לפנות לעורך דין דיני משפחה? כאשר המשפחה שלכם עוברת...
מזונות: חלק מהותי מכל הסכם גירושין
הילדים הם הנושא החשוב ביותר בתוך הסכם הגירושין, ואחד הנושאים...
צוואה: מסמך שלא כדאי לוותר עליו
ירושות וצוואות הן אחד הנושאים המורכבים בדיני משפחה, נושא שלא...
מהי ההגדרה של קטין נזקק ומה אפשר לעשות במצב כזה?
האחריות על שלומם ורווחתם של ילדים מוטלת כמובן על ההורים...
איך לסיים הליך גירושין במהירות?
הליך גירושין עשוי להיות תהליך ממושך ומורכב, אך במקרים רבים...
באילו מקרים אפשר להגיש תביעת כתובה ועל מה חשוב להקפיד?
יש אנשים שמאמינים כי כתובה היא נייר פורמלי בלבד, אבל...
סיוע הכרחי של עורך דין לכל אורך הדרך
כל סוג של פעולה משפטית מערבת חוקים נוקשים והליכים שעלולים...
קרב הירושה על המשק החקלאי – כשהמשפחה מתמודדת עם צוואות, ירושה וסכסוכים משפטיים
סכסוכי ירושה על משקים חקלאיים הפכו בשנים האחרונות לנושא משפטי...
התנגדות לצוואה ועורך דין צוואות – ייעוץ משפטי מקצועי להבטחת זכויותיכם
ענייני ירושה וצוואות הם בין הנושאים הרגישים ביותר במשפט האזרחי....
דילוג לתוכן