פירוק השיתוף בין בני זוג

פירוק השיתוף בין בני זוג

כאשר בני זוג נישאים, הם למעשה מקימים סוג של שותפות: גם אם אחד או אחת מבני הזוג הם המפרנסים העיקריים, ברי כי לא יכלו לקיים את עבודתם בלי עזרתו של הצד השני בזוגיות. בעצם, הלכת השיתוף גורסת, כי כל הרכוש שנצבר על ידי בני הזוג הוא תוצר של שיתוף בין בני הזוג. במקרה של גירושין, יש צורך לפרק את השיתוף בין בני הזוג. כיצד עושים זאת?

בישראל כמו בישראל – העניינים לא תמיד פשוטים

חוק שיפוט בתי דין רבניים בישראל קובע, כי ענייני נישואין וגירושין של יהודים בישראל יידונו בבית הדין הרבני על פי ההלכה. אולם, אלה מדברים על ענייני המעמד האישי ולא על ענייני הרכוש. מאידך, ניתן לכרוך את ענייני הרכוש במסגרת התביעה לגירושין בבית הדין הרבני. מרגע שבית הדין החל לדון בעניין, מפאת עקרון כיבוד הערכאות לא ידונו בעניין ערכאות אחרות. אלא ברור כי הכרעת בית הדין הרבני, הפוסק על פי עקרונות הלכתיים, תהיה שונה מזאת שתצא תחת ידו של בית המשפט לענייני משפחה. כתוצאה מהאמור לעיל, כאשר בני זוג עומדים להתגרש, לא פעם מתרחש מירוץ סמכויות, במסגרתו כל אחד מבני הזוג "רץ" להגיש את התביעה בערכאה שהכי נוחה לו מבחינת התוצאה הצפויה.

פירוק השיתוף בין בני זוג במסגרת גירושין הוא עניין סבוך מעצמו, ואילו לא די בכך, הרי שהרגשות המעורבים בעניין בדרך כלל אינם מקלים כלל על הקושי שבפירוק השיתוף שבין בני הזוג.

הלכת השיתוף

החוק בישראל קובע לגבי בני זוג שנישאו לאחר 1.1.74, כי תמיד תחול לגביהם "הלכת השיתוף", הגורסת את האמור לעיל בדבר המאמץ המשותף של בני הזוג. משמעות פירוק השיתוף במצב כזה היא כי הרכוש שנצבר, נצבר במאמץ משותף ועל כן יש לחלקו שווה בשווה. יש לשים לב, כי החוק מדבר על חלוקה שווה בשווה של הרכוש שנצבר, ולא מן הנמנע כי רכוש שהיה רשום על שמו של מי מבני הזוג לפני הנישואין, ייוותר שלו לאחר פירוק השיתוף.

הסכם ממון

בני זוג יכולים להסכים ביניהם על הסכם ממון בו מכריעים מראש על האופן בו יש לחלק את הרכוש המשותף במקרה של גירושין. הסכם כזה טעון אישור של בית המשפט לענייני משפחה, אולם הוא פותר במידה רבה את הבעייתיות של פירוק השיתוף בעיצומה של סערת רגשות, וגם יש בו כדי לעצור את "מירוץ הסמכויות" והחלפתו בשיטה מוסכמת בין בני הזוג לפירוק השיתוף.

ייעוץ משפטי יבטיח לכם את זכויותיכם

ענייני גירושין ונישואין יכולים להיות סבוכים. אם אתם רוצים להבטיח את זכויותיכם – בין אם לפני הנישואין, לשם יצירת הסכם ממון ובחינת האפשרויות העומדות בפניכם, ובין אם לקראת גירושין, כדי לייתר פסיקה של בית משפט וכו' – חשוב ביותר לפנות אל עו"ד המומחה בתחום המשפחה כדי להבטיח את זכויותיכם. ככל שהדבר אפשרי ניתן לפנות אל עו"ד כזוג ביחד; למצער, אם לא ניתן לפנות ביחד, פנו אל עו"ד כדי להבטיח את זכויותיכם.

מידע נוסף שיכול לעניין אתכם
לקבל את ההחלטות הנכונות שיחסכו הליכים משפטיים מורכבים
רבים סבורים שחוקי הירושה זהים בכל מקום, אך המציאות שונה....
השאלות שחובה להתייחס אליהן לפני ניסוח חוזה גירושין
על-פי סטטיסטיקות עדכניות של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, 1 מכל 3...
המדריך המלא לגירושין בישראל לשנת 2024
המדריך המלא לגירושין בישראל לשנת 2024 הגירושין הוא תהליך משפטי מורכב שבו...
מישהו דואג למשפחה שלכם כשאתם לא יכולים לעשות זאת
לעורכי דין יש תפקידים חשובים מאוד לא רק כמתווכים במצבים...
עורך דין מומלץ לדיני משפחה - המלצות ושיקולים בבחירה
בעת פנייה לגירושין, אחד ההיבטים הקריטיים ביותר הוא בחירת עורך...
יש דרכים טובות יותר להתגרש, מבלי להילחם
גירושין לא חייבים להפוך למלחמה מדממת ואפשר לשמור על שלום...
לנצח בתיק גירושין בלי מלחמות מיותרות
כל גירושין הם קשים גם כאשר הם נעשים בהסכמה ובתיאום...
כיצד מגיעים למצב של חדלות פירעון
עם העלייה במחירים וחוסר העלייה בשכר בהתאם, אין ספק שבישראל...
בנושאים הרגישים ביותר של החיים יש לכם על מי לסמוך
כשאתם זקוקים לעורך דין אמפתי ומבין שיכול לערוך למענכם הסכם...
עורך דין גירושין מומלץ
עורך דין גירושין מומלץ
גירושין הם תהליך שכל זוג עובר בנפרד ואופי התהליך תלוי...
דילוג לתוכן