מבנה עתידי עלול לפגוע באיכות חייכם? דחו לכם בקשה להיתר בנייה? דרשו צדק בוועדת ערר!

מבנה עתידי עלול לפגוע באיכות חייכם? דחו לכם בקשה להיתר בנייה? דרשו צדק בוועדת ערר!
קרדיט - Pixabay

עיצבתם רעיון למבנה או לתוספת בניה, עבדתם עם אדריכלים ומעצבים, הגשתם תוכניות בניה מסודרות לצד כל המסמכים הנוספים שדורשות הרשויות השונות, ואתם רק מחכים להיתר הבניה כדי להוציא את התוכנית לפועל. ואז אתם מגלים שמספיק ששכן שיש ביניכם עניין לא פטור ירצה לפגוע בשאיפות הבניה שלכם כדי לתקוע מקל בגלגלים שלכם, ודרך בירוקרטיה פשוטה להביא לכדי עצירה מלאה של התוכנית. זה הזמן לפנות לוועדת ערר, ועדיף, כמובן, לקבל ייצוג בוועדות ערר.

נכון, יכול להיות שאתם בכלל מן הצד השני של המתרס, ומחפשים לעצור תוכניות בניה שכבר אושרו, שכן אתם מזהים כי המבנה העתידי יפגע בכם בצורה זו או אחרת. אולי אם חוששים שהמבנה החדש יפגע בערך הנכס שלכם, יהווה מטרד של ממש לחייכם, וישפיע לרעה על איכות החיים שלכם. גם אז מוטב שתגשו לוועדת ערר, הפעם כדי לבטל את ההחלטה שמאפשרת את הקמת המבנה או התוספת. גם במקרה זה מוטב לבצע את התהליך עם ייצוג בוועדה.

הפרטים הקטנים על וועדת הערר

  1. הוועדה מורכבת ממומחים – לא מדובר בוועד הבית שמורכב משכנים רנדומליים שלקחו על עצמם את נטל ניהול הבניין, וועדת הערר מורכבת ממומחים שתפקידם אחד: לבחון בעין חדשה ונקיה את הנושא שוהבא על סף דלתם בצורה מקצועית, כל חבר לפי תחום התמחותו, כדי להכריע האם יש צורך לשנות את ההחלטה המקורית.
  2. כוחה של הוועדה חזק – לאחר בחינה קפדנית של כל המסמכים שהוצגו בפניה, הכוללים את כל התהליך שעברתם מתחילת הדרך, לוועדת הערר סמכות מלאה לשנות עד כדי להפוך על פיה החלטה של הוועדה המקומית, לאשר או לבטל אישורי בניה אשר ניתנו לפני כן, כמו גם פשוט להשאיר את ההחלטה כפי שהייתה כשהגיע לשולחנה.
  3. אפשר לערער גם על וועדת ערר – במרבית המקרים הערעור שלכם יוגש לדיון מול וועדת ערר מקומית. במידה ואינכם מרוצים מההכרעה אליה הגיעו חברי הוועדה, אתם לא חייבים לסיים את הדרך כאן. השלב הבא הוא הגשת ערעור על ההחלטה של וועדת הערר המקומית, ואת זה עושים בוועדת הערר המחוזית.

על התהליך עצמו:

הבירוקרטיה המתוארת לעיל כרוכה, כמובן, בבירוקרטיה מסועפת שמסתיימת בסופו של דבר בתיק מלא במסמכים. אתם צריכים להגיש את פרטי העורר ביחד עם פרטי ההחלטה עליה אתם מערערים, לצד נימוקים משכנעים שיגבו את הבקשה שלכם. כל זה צריך להגיע בליווי המסמכים המעידים ומצביעים על כך שהצדק עמכם, וזאת בצורה מסודרת ובפרק זמן של עד 30 ימים מקבלת ההחלטה המקורית עליה אתם מערערים.

לאחר השלמת מסמכים בעת הצורך, תתבקשו להגיע לדיון לצורך הצגת הטיעונים עד לשביעות רצון הוועדה. ייצוג בוועדת ערר יכול לתת לכם את הביטחון לגשת לוועדה בצורה נכונה, כדי להעלות את הסיכוי לקבל מהוועדה את התוצאה שאתם מחפשים לקבל. לאחר הדיון תקבלו הודעה רשמית על החלטת הוועדה, עליה גם ניתן לערר, אך רק בהליך משפטי.

מידע נוסף שיכול לעניין אתכם
כיצד לנהל תקשורת יעילה במהלך תהליך הגירושין
תהליך גירושין אינו עניין של מה בכך. בעוד כי שני...
בדירה מטפלים רק באמצעות עורכי דין
כל עסקה גדולה בתחום הנדל"ן מלווה בדרך כלל באנשי מקצוע...
מבנה עתידי עלול לפגוע באיכות חייכם? דחו לכם בקשה להיתר בנייה? דרשו צדק בוועדת ערר!
עיצבתם רעיון למבנה או לתוספת בניה, עבדתם עם אדריכלים ומעצבים,...
הרישום הפלילי מעיב עליכם? כך תוכלו למחוק אותו ולהתחיל מחדש
רישום פלילי הוא תיעוד של עבירות פליליות שנרשמו במרשם הפלילי...
עורך דין גירושין במרכז
משכירים את הדירה? אתם צריכים עורך דין
נדל״ן הוא אחד מאפיקי ההשקעות היקרים ביותר - לפחות בארץ...
מה התפקיד של עורך דין פטנטים?
עורך דין שבקיא בתחום הפטנטים הוא עורך דין מומחה לקניין...
הזכויות שלכם מחכות לכם בביטוח לאומי
הזכויות הסוציאליות שיש לאזרחי ישראל הן סיבה מצוינת להסדיר כל...
סוגי עיקולים בהוצאה לפועל
ההוצאה לפועל היא גוף אכיפה וגבייה שפועל מתוקף חוק ההוצאה...
עורך דין לענייני סכסוך שכנים
הפיצויים שמגיעים לכם בכל תאונה
תאונות קורות אבל לכל תאונה שיש בה נפגעים יש גם...
עורך דין גירושין במרכז
עורך דין צוואות מומלץ
כל מי שדרושים לו שירותים מקצועיים של עורך דין רוצה...
דילוג לתוכן