חברת הייטק עשויה להיות מקור לגאווה, סיפוק אדיר ורווחים כספיים גבוהים ואפילו עצומים בהיקפם. מצד שני, חברות הייטק עלולות להפוך גם לכישלון צורב – ולכן חשוב להתנהל באופן מושכל ולהיעזר במומחים רלוונטיים בכל תחום. בפרט חשוב להיעזר בעורך דין (או, כמובן, עורכת דין) במגוון רחב של מצבים.
בשלב ההקמה
כבר בשלב ההקמה יש לשירות של עורך דין חברות, כלומר עו"ד מומחה למשפט מסחרי עם התמחות בייעוץ ליזמים שמקימים חברה, תפקיד חשוב. בפרט מסדיר עורך הדין את היחסים בין השותפים לחברה ולחלום באמצעות הסכם מייסדים מדויק (או הסכם שותפים), מסייע בהתנהלות מול הרשויות ומנסח חוזים מול ספקים, עובדים וגורמים נוספים. עוד דגש משמעותי כבר בשלב מוקדם זה הוא הגנה על הקניין הרוחני, הקיים וזה שיצטבר.
ייעוץ שוטף בזמינות גבוהה
תפקיד מרכזי נוסף של עורך דין הייטק הוא לספק ייעוץ שוטף בכל סוגיה משפטית – זכויות עובדים, תקנות הגנת הפרטיות, זכויות יוצרים, רישום מאגרי מידע, עוולות מסחריות ועוד. מאחר שעולם ההייטק מתאפיין בתמורות מהירות ובקצב אינטנסיבי מאוד, עורך הדין נדרש לזמינות גבוהה ובמקרים מסוימים אפילו מידית.
בדיקות נאותות משפטית
כשחברת הייטק מבקשת לרכוש חברה אחרת או להתמזג עם גוף עסקי כזה או אחר, תתבצע כמובן בדיקה מדוקדקת בשלל היבטים, לרבות זה המשפטי. את בדיקת הנאותות המשפטית יבצע כמובן עורך דין שכבר צבר בכך ניסיון ועל כן יכול להבטיח, וגם לקיים, מקסימום תועלת – בדמות סקירה מפורטת וגילוי כל פרט מידע רלוונטי לצורך ההחלטה על כדאיות הרכישה או המיזוג.
תביעות כספיות
כל חברת הייטק חשופה לתביעות כספיות ובאותה מידה עשויה לרצות לתבוע גורמים אחרים עקב נזק כספי שנגרם לה. חשוב להדגיש כי רק בעזרת עורך דין תביעות כספיות מוגשות באופן מדויק וכך גם כתבי הגנה אפקטיביים. עו"ד יפעת אלוק סיימה בהצטיינות יתרה את התואר הראשון במשפטים, השלימה תואר שני במנהל עסקים גם כן בהצטיינות וצברה ניסיון רלוונטי בייעוץ לחברות הייטק. השירות של עו"ד אלוק מתאפיין באמינות ללא פשרות וביחס אישי.