חלוקת רכוש

חלוקת רכוש
קרדיט תמונה FREEPIK

כאשר בני הזוג מבקשים להתגרש חשוב להסדיר ביניהם מספר דברים, החל מהנושא של הסכם הגירושין בעצמו ועד להגעה של הסדר מסודר על המשמורת של הילדים ועוד כדומה. אחד הנושאים החשובים ביותר שיש לבני הזוג להסדיר במסגרת של הליך הגירושין, הוא הסוגייה של הרכוש המשותף. רבות העניינים הקשורים לחלוקה של הרכוש המשותף בין בני הזוג מהווים מחלוקת משמעותית, מה שכן הרכוש ובנוסף גם הזכויות של בני הזוג לגבי הרכוש המשותף, חשובים בכדי להקנות לשניהם ביטחון כלכלי. רכוש שאחד מבני הזוג הביא לזוגיות, הוא תוצר של שניהם, כמו, עסקים אשר הם הקימו, קניין רוחני שהוא כמובן תוצר של יצירה של אחד מבני הזוג ועוד כדומה. בגלל זה ענייני הרכוש המשותף יוצרים לא פעם מחלוקות משפטיות קשות ומרובות. חשוב לזכור שענייני חלוקת הרכוש בין בני הזוג הם עניינים מאוד מורכבים, גם רגשית ואישית וגם ברמה המשפטית.

תביעת גירושין

עורך דין גירושין מומחה יתחיל בפתירה של הסוגייה הראשונה אשר צריך להסדיר במסגרת של הליך הגירושין הארוך, היא התביעה של הגירושין. במדינת ישראל, תביעות גירושין נעשות בהתאם לדין הדתי והאישי אשר חל על בני הזוג ביחד. חוק השיפוט של בתי הדין הרבניים קובע שגם נישואין וגם גירושין במדינת ישראל, ייערכו רק על פי הדין הדתי. זאת אומרת שבני זוג יהודים שאכן רשאים להינשא בחתונה בהתאם אל הדין ההלכתי והעברי. כשזוג מבקשים להתגרש, יהיה חייב עליהם לעשות זאת באמצעות הגשה של תביעה אל בית הדין הרבני. רק לבית הדין הרבני יש את הסמכות לשפוט בעניינים של גירושין וגם נישואין וכן גם בתביעות בשביל מזונות, מזונות של אישה, הכתובה ואפילו שלום בית. חשוב להדגיש שתביעה של גירושין אל בית הדין הרבני היא תביעה משפטית לכל דבר ועניין. על המבקש של הגירושין להגיש כתב תביעה כמו כל תביעה, ולשאת בתשלום של האגרה של פתיחת התיק. אחר כך ההליך של הגירושין יתנהל באותה צורה אשר מתנהל הליך משפטי, הצדדים יעידו ואפילו יציגו ראיות בשביל קיומה של עילת הגירושין.

סידור חלוקת רכוש

החוק בישראל  אשר מסדיר את הדינים בנושא של הסכם גירושין וחלוקה של רכוש בין בני הזוג, נקרא חוק יחסי הממון. חוק יחסי ממון מחליט שבעת גירושין תיערכנה בין שני בני הזוג חלוקה של רכוש שווה של כל הנכסים המשותפים שלהם. או במילים אחרות, חוק יחסי הממון קובע הסדר חתום אשר נקרא "הסדר איזון משאבים".לוקחים את כלל הרכוש המשותף השייך לבני הזוג ומחלקים אותו בצורה פיזית, או לחלופין מחלקים את השווי שלו. לדוגמא, אם אחד מבני הזוג הוא בעל דירת מגורים משותפת, אפשר למכור אותה ואת התגמולים של המכירה לחלק בצורה שווה בין שני בני הזוג. זו בעצם ברירת המחדל בכל הסובב סביב חלוקה של רכוש בין בני הזוג השונים, במסגרת של הליך גירושין, זאת אומרת בגדול, חלוקה של רכוש שווה בשווה.

מידע נוסף שיכול לעניין אתכם
מהי ההגדרה של קטין נזקק ומה אפשר לעשות במצב כזה?
האחריות על שלומם ורווחתם של ילדים מוטלת כמובן על ההורים...
איך לסיים הליך גירושין במהירות?
הליך גירושין עשוי להיות תהליך ממושך ומורכב, אך במקרים רבים...
באילו מקרים אפשר להגיש תביעת כתובה ועל מה חשוב להקפיד?
יש אנשים שמאמינים כי כתובה היא נייר פורמלי בלבד, אבל...
סיוע הכרחי של עורך דין לכל אורך הדרך
כל סוג של פעולה משפטית מערבת חוקים נוקשים והליכים שעלולים...
קרב הירושה על המשק החקלאי – כשהמשפחה מתמודדת עם צוואות, ירושה וסכסוכים משפטיים
סכסוכי ירושה על משקים חקלאיים הפכו בשנים האחרונות לנושא משפטי...
התנגדות לצוואה ועורך דין צוואות – ייעוץ משפטי מקצועי להבטחת זכויותיכם
ענייני ירושה וצוואות הם בין הנושאים הרגישים ביותר במשפט האזרחי....
עורך דין ירושה ומזונות ילדים: המומחים שלך בתל אביב
כאשר מדובר בניהול עיזבונות ובחלוקת רכוש, תהליך הירושה עשוי להיות...
הפחתת מזונות - פתרונות משפטיים עבורכם
לא תמיד הפחתת מזונות היא משימה פשוטה במצבים רבים, התמודדות עם...
למה כדאי להשקיע בהסכם ממון עם עורך דין מקצועי?
מהו הסכם ממון ולמה צריך עו"ד הסכם ממון? הסכם ממון הוא...
ליווי משפטי מקצועי בנושאי ירושות והסכמי הורות
עורך דין ירושות וצוואות: מה תפקידו? תהליך הירושה והצוואה יכול להיות...
דילוג לתוכן