על פי חוק זה כל פרסום או פעולה שנועדו לפגוע, להכפיש, להשפיל, לפגוע בגלל גזע, מין, מוצא, עדה וכדומה הם לשון הרע שאפשר לתבוע עליו ולקבל פיצוי גם ללא הוכחת נזק. כלומר, מספיק שהמעשה נעשה ולא הפסדתם מקום עבודה או חוזה, לדוגמה, בגלל שקרים שהופצו עליכם ותוכלו לקבל 50,000 ₪ ללא הוכחת נזק כזה. במקרים כאלה של לשון הרע עורך דין יכין וישלח ראשית מכתב התראה לפני תביעה כדי לתת הזדמנות למפרסם זאת למחוק את זה, להתנצל ואולי אפילו לפצות אתכם על כך. רק במקרה שלא תיענו בחיוב מצד המפרסם על פי ההתראה, אפשר להמשיך לשלב הבא שהוא תביעה מלאה עם כל סכום הפיצויים והדרישות שלכם. את ההוכחות לכך שמה שנאמר עליכם אינו נכון תוכלו להציג בבית המשפט. איתי ליבנה – משרד עורכי דין מייצג כבר שנים רבות נפגעי לשון הרע בבית המשפט ומסייע לכולם להגן על שמם הטוב.
הוצאת דיבה עולה הרבה כסף
יש פרסומים מכפישים שאנחנו מכירים במדיה החברתית שהם חלק מוויכוחים או פוסטים של בעלי אינטרסים לתקוף אנשים או גופים שהם לא מחבבים, ואף פועלים נגדם. זה קורה גם לעיתונאים לפעמים ואת הסיפורים המפורסמים אנחנו מכירים גם מהתקשורת. אבל יש מקרים מתוחכמים יותר של הוצאת דיבה שנועדו לפגוע בעיקר בגופים מסחריים או אנשים מפורסמים שיסבלו מכך נזק תדמיתי ואפילו פגיעה בכושר ההשתכרות שלהם. במקרים כאלה עו"ד הוצאת דיבה יחקור יחד אתכם מי מקור השמועות והוצאת הדיבה על מנת להגיע לחשוד המרכזי וכדי לתבוע אותו. במקרים רבים מתברר שמי שמפיץ את השמועות הוא בעל עניין לפגוע בכם בגלל תחרות או איבה אישית, מה שעוזר לכם להוכיח זאת בבית המשפט אם יש לכם תיעוד קודם של ההתנהלות שלו נגדכם.
להגן על עצמכם במקרה הנכון
לא תמיד אנשים שנפגעים מלשון הרע מעוניינים לתבוע, וזה גם בגלל עקרונות אישיים לא להיגרר לביצה הזאת של הכפשות הדדיות, אבל גם בגלל ההליכים המתמשכים. הנטייה הראשונית היא להתעצבן מכך ולנסות להפסיק זאת בצורה אחרת, בגישור, אבל כשאין ברירה, חייבים לתבוע כדי שהשקר לא יקנה לו אחיזה. גם כשעושים את זה חייבים לפרט ככל האפשר ולהוכיח שמדובר בהשמצות ואם יש לכם את ההוכחות שמדובר בשקר ללא בסיס התביעה היא קלה יותר להוכחה בבית המשפט. איתי ליבנה – משרד עורכי דין מייעץ לכם באילו מקרים כדאי לתבוע ומתי כדי להגן על עצמכם.