תביעת נזקי גוף היא תביעה המוגשת מטעמו של כל אדם הנפגע באופן פיזי או נפשי כתוצאה מסיבות שונות כגון: מעורבות בתאונת דרכים, רשלנות רפואית, פגיעה במקום העבודה או בגין רשלנות מצד גורם כלשהו ואין זה משנה אם הפגיעה התרחשה במקום פרטי או ציבורי, בריכה, במועדון, על חוף הים ואפילו בתוך בית מגורים.
תביעות נזקי גוף שייכים לדיני נזיקין, דיני הנזיקין בישראל קובעים שנזקי גוף עשויים במקרים רבים להביא לזכאות לפיצוי.
לכל אדם שחווה פגיעה מסוימת ומבקש לבחון את האפשרות לקבלת פיצויים, יש את הזכות להגיש תביעה משפטית נגד מי שפגע בו באופן ישיר.
אילו סוגי תביעות נזקי גוף קיימים?
- תאונות דרכים – החוק לפיצוי נפגעי תאונות דרכים קובע כי ביטוח החובה של הרכב בו נסע הנפגע או הביטוח של הרכב הפוגע, אמור לפצות את הנפגע.
- רשלנות רפואית – אדם הניזוק נפשית או גופנית כתוצאה מרשלנות רפואית בין אם הרופא התרשל בעבודתו ובין אם קרתה טעות אנוש, זכותו המלאה של הנפגע לנצל את הכלים המשפטיים העומדים לרשותו ולדרוש פיצוי הולם מאותו גורם רפואי שהזיק לו לצורך שיקום חייו ולקבלת מיטב הטיפולים הרפואיים להם הוא נזקק ויצטרך בעתיד.
יש לנפגע את מלא הזכות לבקש פיצוי עבור פגיעות פיזיות, נפשיות, זמניות ופגיעות בלתי הפיכות.
- תאונות עבודה – אדם הנפגע תוך כדי עבודה או שהוא ניזוק כתוצאה מהעבודה בה הוא עוסק, על פי חוק, גם מעורבות בתאונה בדרך למקום העבודה בדרך בה הוא רגיל לנהוג או בדרכו מהעבודה לביתו, התאונה תחשב לתאונת עבודה.
-
מחלת מקצוע – מחלה בה חלה הנפגע כתוצאה מעבודתו, אם זה בשל אופי או התנאים של העבודה בהתאם לרשימת המחלות הקבועות בתקנות.
אם לדוגמא נגרמה לעובד פגיעה בשמיעה כתוצאה מחשיפה ממושכת לרעש מזיק במקום העבודה מבלי שהוא נשא עליו אמצעי מיגון מתאימים, הפגיעה תחשב כמחלת מקצוע.
- רשלנות רשות ציבורית – אדם הנפגע כתוצאה ממכשול בדרך כמו: בור, שבר במדרכה היוצר הפרשי גובה הגורמים לנפילה או משטח לא רציף העשוי לגרום למעידה וחבלה, פח זבל בולט שאינו מוצב במקומו וכן מכשולים נוספים כמו העדר תאורה ברחוב שבגינו הראות בדרך פחות טובה וזה גרם לנפילה.
כל אלה ועוד מהווים עילה לתביעה מול הרשות המקומית או מול הקבלן המבצע את העבודות ברחוב.
בכל מקרה של פגיעה או נזק, גם אם באופן מיידי לא מורגש נזק ממשי, חשוב לתעד הכל בצורה מסודרת שזה אומר צילום ותיעוד של המקום, לגשת את המרפאה ולהביא מסמך רפואי המתעד את הביקור וסיבת הפניה, לארגן את הדברים בצורה מסודרת על מנת שאם בעתיד יהיו לכך השלכות רפואיות, יהיה ניתן להגיש תביעה משפטית כלפי אותם גורמים.
מול מי מגישים תביעת נזקי גוף וכיצד מגישים את התביעה?
תביעת נזקי גוף מגישים אך ורק אצל עו"ד לתביעות נזיקין המתמחה בתביעות תאונות עבודה, תאונות דרכים, תביעת רשלנות רפואית ועוד.
על מנת להגיש את התביעה יש לצרף כמה שיותר מסמכים המצביעים על נזקי גוף שנגרמו, דוחות רפואיים על טיפולים שניתנו, חוות דעת רפואיות, קבלות על הוצאות רפואיות וכו'.
מאד חשוב לתעד את מקום הנזק כולל תמונות של פצעים וחבלות שעשויים להחלים במועד הגשת התביעה.
כאשר מדובר בתביעות פיצוי בשל נזק עתידי, החישובים נעשים לפי הערכות בלבד ועל בסיס כללים המגדירים כיצד מעריכים את הנזק העתידי והדרכים כיצד לחשב אותו.
כיצד עו"ד המתמחה בתביעות נזקי גוף יכול לעזור ללקוח לקבל את המקסימום?
עו"ד לתביעות נזיקין מומחה בחקיקה ובפסיקה הרלוונטית שהלקוח אינו מתמצא בהם, יש לקחת בחשבון שחברת הביטוח או הרשות אותה תובע הלוקח דואגות להגן על עצמם באמצעות סוללת אנשי מקצוע וכיוון שתהליך קבלת הפיצוי כרוך פעמים רבות בדיונים מורכבים, מן הראוי לקחת עורך דין מקצועי שיתן ייצוג משפטי הולם ויגן על האינטרסים של הלקוח.
עורך הדין מעניק ללקוח ייעוץ משפטי חשוב ומעדכן אותו אילו פעולות צריך לנקוט ובאיזה מהם להימנע.
כמו כן לעו"ד יש את המיומנות לאיסוף והצגת המסמכים והראיות בצורה מסודרת מקיפה ומשכנעת, התביעה אותה הוא מגיש תהיה מקיפה ופרטנית שלא פוסחת על שום נזק שנגרם ללקוח ושניתן לדרוש פיצויים בגינו.
על ידי פניה לעו"ד מומחה ניתן להשיג את הפיצוי המקסימלי במהירות המירבית.